Jeroen de Pannenkoekenkampioen

Een doek van de 17e-eeuwse Nederlandse schilder Gabriël Metsu leidde tot de komst van Jeroen. Hij loopt kwaad van huis weg, omdat er al weer broccoli op zijn bord ligt. Elders moet warm eten te vinden zijn dat hem beter bevalt. Maar de twijfel slaat toe, totdat hij in het  bos het huisje van opoe Groen ziet of beter: totdat hij het ruikt. Pannenkoeken!

Pannenkoeken, die zouden er bij zijn moeder nooit op tafel komen! En oude dames ‘opoe’ noemen hoort ook al niet. Maar opoe Groen noemt zichzelf zo. En hoe komt het toch dat haar pannenkoeken zo overheerlijk zijn? 

Zie hier het doek van Metsu en de omslag van het prentenboek waartoe het schilderij inspireerde. De illustraties van Lotte Dirks zorgen ervoor dat je het meteen openslaat.

Informatie over de makers

Barbara Vandersteen is de vaste auteur van de reeks. Het is een pseudoniem van een dochter-vader-combinatie (Barbara Capel en Theo Capel).

Lotte Dirks (zie haar website lottedirks.com ) werkt met verschillende materialen en technieken zoals stencils en raakt geïnspireerd door de natuur en koken. Haar werk heeft in Flow, Jamie Magazine en de VPRO gids gestaan.

Zoals ze zelf zegt: ‘Als ik een verhaal lees, ontstaat er vrijwel meteen een beeld bij de tekst. Door de dingen die Jeroen in het verhaal onderneemt, wordt zijn uiterlijk steeds duidelijker. Hij is een beetje ondeugend dus daarom vond ik het leuk om hem een bos krullen een een gezonde blos te geven. Kleur vind ik heel belangrijk dus het zijn kleurrijke prenten geworden. Ik let er ook op dat elke pagina die je omslaat verrassend is, zodat je het boek vaker kunt lezen zonder dat het gaat vervelen.’

Zie hier een smaakmakende pagina uit het boek. Klik erop om hem in het groot te bekijken. En voel aan dat er een verrassend slot aan het verhaal zit.


Bestellen

Te bestellen. Klik hier.