Van welke prins is die hond

              

‘Van welke prins is die hond’ is deel 1 van de cultuurprentenboeken. Het is gebaseerd op een renaissanceschilderij van een Nederlandse schilder die zijn naam naar het Italiaans veranderde en hofschilder werd van de Hertog van Savoye. Je ziet de drie zoontjes van het hertogelijk paar. Het schilderij is te zien in een museum dat op Mallorca staat, verscholen in de heuvels, ver van de stranden en de appartementscomplexen. Een van de prinsen werd als volwassen man, vlak voordat hij door de pest werd weggevaagd, schitterend geportretteerd door Anthonie van Dijck.

Max, Flip en Victor zijn drie prinsen die in een groot paleis wonen. Ze trekken altijd samen op en spelen veel in de enorme tuin bij het paleis. En ze maken ook graag ruzie om kleine zaken.
Op een dag horen de prinsen een vreemd geluid uit de bosjes komen en vinden ze een hondje. Maar wie van hen mag ervoor zorgen? Dat leidt tot veel gekibbel.
De gouvernante en de tuinman hebben hun handen vol aan de prinsen en hun hond, maar zorgen samen voor een goede oplossing.
Zie hier als voorproefje de eerste twee bladzijden:

Informatie over de makers

Barbara Vandersteen is de vaste auteur van de reeks. Het is een pseudoniem van een dochter-vader-combinatie (Barbara Capel en Theo Capel).

Elske Wiegerinck-Veerman (1982) is industrieel ontwerper en maakt in haar vrije tijd illustraties. Als kind tekende Elske altijd al heel veel. Ze vindt het nog steeds fijn om urenlang geconcentreerd met tekenen bezig te zijn. Eerder illustreerde ze o.a. lange tijd voor internetmagazine ‘De Leunstoel’. ‘Van welke prins is die hond’ is haar debuut als illustrator van kinderboeken. Met veel plezier schilderde ze de wereld van prinsjes, gouvernantes en paleistuinen bij dit verhaal.

Bestellen

Te bestellen. Klik hier.