Myrthe is een zielig meisje

             

‘Myrthe is een zielig meisje’ is deel 2. Hiervoor stond een sociaal-realistisch schilderij model van de 20e-eeuwse Amerikaan Ben Shahn, die bekend werd door zijn doeken over de ter dood veroordeelde anarchisten Sacco en Vanzetti. Het schilderij is in het bezit van het MoMA in New York, maar wordt slechts incidenteel tentoongesteld.

Myrthe woont met haar ouders in een oud huis in een afbraakbuurt. Haar vader is werkloos en haar moeder hoest de hele dag. Ze zijn arm en Myrthe is een zielig meisje.
Maar ze kan ook vrolijk zijn. Op straat speelt Myrthe graag met haar vriendinnen Titia en Liza. Zo zwieren ze aan hun eigen zweefmolen en komen ze graag in de snoepwinkel voor drop. Maar helaas, geld hebben ze daar natuurlijk niet voor. Tot Myrthe een grote ontdekking doet …
Hieronder krijg je alvast een kijkje op ‘Myrthe’

Informatie over de makers

Barbara Vandersteen is de vaste auteur van de reeks. Het is een pseudoniem van een dochter-vader-combinatie (Barbara Capel en Theo Capel).

Illustratrice Leonie Hulsman (1979) is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg waar zij haar diploma in 2005 behaalde. Daarna vertrok ze naar Frankrijk voor verder tekenonderwijs aan Ecole Emile Cohl in Lyon. Sinds 2007 werkt Leonie als zelfstandig illustrator. Ze maakt zowel vrij werk als werk in opdracht. Haar eerste kinderboekje was Het was wel een heel lief varkentje geschreven door Jan Wolkers.
Zij houdt van lachen, zingen, taarten bakken, chocolade eten, dieren (niet om te eten) en naar balletvoorstellingen kijken.

Bestellen

Te bestellen. Klik hier.